Кога се развива преждевременно рак?

Учени идентифицираха честа причина за появата на болестта
10
Кога се развива преждевременно рак?
Снимка: Pixabay

Диабетът тип 2 и сърдечносъдовите болести, комбинирани с хронично недоспиване и високото кръвно налягане, водят до преждевременно развитие на рак, сочат резултатите от ново американско изследване, цитирани от Юрик алърт.

Изследването обхванало около 1600 души на възраст между 20 и 74 години в Пенсилвания. Те били разделени на групи в зависимост от това дали са засегнати от диабет тип 2, сърдечносъдови болести, включително прекарани инсулти, или имат високо кръвно налягане.

Здравословното състояние на доброволците било следено до 2016 г., като при това за всеки смъртен случай била изтъкната най-вероятната причина.

В рамките на изследването умрели 512 участници. Една трета от тях си отишли от този свят вследствие на сърдечносъдови болести, а една четвърт - вследствие на рак.

За онези, които спели по-малко от 6 часа в денонощието и били засегнати от диабет тип 2 или имали високо кръвно налягане, рискът от смърт вследствие на инфаркт или инсулт бил 2 пъти по-голям. За хората, които били засегнати от сърдечносъдови болести или са прекарали инсулти, недоспиването увеличило 3 пъти вероятността от преждевременна смърт.

По данни на Американската асоциация на кардиолозите, около 45 процента от жителите на САЩ имат високо артериално налягане или са засегнати от диабет тип 2, а други 14 процента са засегнати от сърдечносъдови болести или са прекарали инсулти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ракдиабетзаболяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така сте го превели, все едно всеки ще умре от рак, а някои преждевременно.То със тия отровни храни, мръсен въздух и морална деградация май сте прави.
8
3
 
14
 
! Отговори
х преди 4 години
Управлението на ГЕРБ е канцерогенно.
7
3
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Рак се развива преждевременно, когато Юпитер е в опозиция на Луната, Меркурий е в съюз с Уран, а Слънцето е в Дева.Ваша: Светлана Тилкова
6
1
 
5
 
! Отговори
Зимуващ рак преди 4 години
Когато щипките растат преди опашката.
5
2
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
А кога се развива точно навреме?
4
1
 
34
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
Т.е. *** които са яли тези пациенти нямат значение...а замърсяването на въдуха водата, прекаляването с алкохол...дали недоспиването е връзката...или тия гоулеми учени не смеят да кажат истината че повечето храни са ***...да не вземат да засегнат корпоративни интереси.
3
7
 
52
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Болестите идват от недоспиване, то идва от стрес, стреса идва от работа, капитализма се храни с животи
2
3
 
32
 
! Отговори
11 преди 4 години
Чета, чета и не можах да разбера кога се развива преждевременно. Пълна идиотия, този който го е пуснал това, не е със всичкия си.
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълно глупости! Има толкова много деца с онкологични заболявания!